MY PERFECT DAY

Ontdek het beroep
van huishoudhulp !

My Perfect Day!

My Perfect Day is ontwikkeld door Vorm DC. Je kan hier het beroep van huishoudhulp ontdekken doorheen video’s, opleidingen, uitdagingen en quizvragen. In deze zaken zie je onze huishoudhulp Céline in heel wat verschillende situaties.
We willen je hiermee een duidelijk en realistisch beeld geven van de job door de basisprincipes mee te geven.

Als opleider kan je hier heel wat inspiratie halen. Voor (toekomstige) huishoudhulpen is het zeer leerrijk om zowel je technische als communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen

Veel leerplezier!

Logo My Perfect Day

Webserie

In deze video’s volg je Céline doorheen haar werkdag. Je leert hoe je best reageert op verschillende situaties door keuzes te maken in de serie zelf.

Ik bekijk ze!

Opleidingen

In de digitale opleidingen leer je meer over de verschillende vaardigheden die je kan gebruiken bij je job als huishoudhulp. Er zijn 10 verschillende thema’s die eindigen met wat quizvragen.

Ik start er mee!

Uitdagingen

Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Bij deze interactieve activiteiten is het aan jou. Maak grondig schoon en test je kennis!

Ik doe het!

Gebruikstips

My Perfect Day op 3 manieren gebruiken

De webserie geeft inzicht in verschillende situaties die je kan tegenkomen als huishoudhulp bij klanten. We stellen 3 verschillende types van klanten voor en vragen in de video’s input van de kijker waardoor je op een eenvoudige manier tips krijgt over de job.

De opleidingen hebben een duidelijke link met onze schoonmaakgidsen, maar dan in digitale vorm. Als opleider kan je hiermee je opleidingen dynamischer maken of als (toekomstige) huishoudhulp kan je deze opleidingen zelfstandig doorlopen.

De uitdagingen of spelletjes kan je als opleider inzetten in je opleidingen, als kennismaking met het beroep van huishoudhulp of als afsluiter van een vorming. Als (toekomstige) huishoudhulp kan je deze doorlopen om bij te leren of je kennis en vaardigheden te testen.

Waarom?

De webserie presenteert op humoristische wijze onderwerpen (bv. toegestane activiteiten, roken op de werkplek, gsm-gebruik, veiligheid enz.), situaties (te weinig tijd om de taken uit te voeren, te laat komen, gevonden geld, kapot voorwerp enz. ) en tips en tricks om hiermee om te gaan. De gebruiker komt dan op een leuke manier meer te weten over het beroep van huishoudhulp, door middel van reflectie, omdat hij vragen moet beantwoorden, en via interactie omdat hij keuzes moet maken. Dit is een eenvoudige en eigentijdse methode die aansluit bij het algemene cognitieve proces om snel dingen te leren, op een aangename manier.

Hoe kan ik de webserie gebruiken?

De webserie kan je in een opleiding gebruiken, door de filmpjes samen te overlopen en de keuzes die gemaakt moeten worden te bespreken.

Als (toekomstige) huishoudhulp kan je deze zelfstandig bekijken en oplossen. Je resultaten of je keuzes kan je bespreken met je opleider, coach of consulent.

De quizvragen kunnen ook beantwoord worden zonder de webserie te bekijken. Hiervoor druk je bij op de knop quiz.

Waarom?

10 handleidingen / 10 thema's om te leren. Dit is een meer klassieke opleiding met afwisselend theorie, tips en quizvragen. Dit alles wordt aangevuld met video's om je op een dynamischere wijze te laten kennismaken met het onderwerp.

Hoe gebruik ik de opleidingen?

De opleiding kan je zelfstandig doorlopen, als aanvulling op een klassikale vorming of een traject als startende huishoudhulp.

Als coach, opleider of lesgever kunnen de opleidingen een aanvulling zijn op je eigen lesmateriaal, of zelfs om een gesprek of discussie te starten.

Waarom?

Er worden twee uitdagingsspellen aangeboden: één gericht op de algemene kennis en de andere meer specifiek op de organisatie van het werk. Het is een puur ludieke manier van leren die je in staat stelt om de inhoud op een andere manier aan te leren

Hoe gebruik ik de uitdagingen?

De uitdagingen kan je als spelelement in je opleiding of vorming gebruiken. We brengen 2 thema’s aan: eerder algemeen of gericht op werkorganisatie. Kies dus zelf wat voor jou het meeste van toepassing is.

De uitdagingen kan je als (toekomstige) huishoudhulp uitvoeren om je kennis en vaardigheden te af te toetsen.

Maak je geen zorgen, je kunt de webserie en de opleidingen downloaden, evenals de quizvragen die in de webreeks zijn opgenomen. Er is een knop ‘download’ voorzien bovenaan de site.

Je hebt een gecomprimeerd bestand gedownload. De links in de map werken pas als de map is uitgepakt.
Je vindt het bestand in de map “downloads” op je computer als een gezipte map. Met de optie “uitpakken” via je rechtermuisknop kun je de map uitpakken en verschijnt er een nieuwe map.
Klik in de nieuwe uitgepakte map op:

  • de link “aflevering” om toegang te krijgen tot de aflevering en de test.
  • de link “quiz” als je je kennis wilt testen.

Geen zorgen, je hebt in de video’s van de webserie de mogelijkheid om ondertitels te gebruiken in het Frans, Nederlands of Engels. Je klikt hiervoor op de knop ‘ondertitels’ die zichtbaar is in elke aflevering.

De tips van Céline zijn vaak gebaseerd op de inhoud van de opleidingen of de softskills video’s. Als je verder wil gaan, is er een knop Help-knop waarmee je rechtstreeks naar de opleiding of een korte video gaat die dieper ingaat op de informatie in de tips van Céline.

Geef uw mening